Intervjuer

5 snabba med Sofie Sarenbrant

18620461_1338578786231054_6219520362717763505_n

Sofie Sarenbrant är aktuell med sin åttonde bok Bakom din rygg, en psykologisk thriller som utspelar sig hos frisören. Hon debuterade 2010 med Vecka 36 och efter det kom uppföljaren I stället för dig. Sofie har skrivit fem böcker om kriminalinspektör Emma Sköld, där Tiggaren är den senaste i serien. Bakom din rygg är första boken i en planerad trilogi. 


Du har sagt att du har lätt att föreställa dig värsta möjliga scenario. Du skrev din debut Vecka 36 när du var gravid och du var på husvisning när du fick inspiration till Visning pågår. I din nya psykologiska thriller har du funderat mycket på att man hos frisören avslöjar mycket om sitt liv utan att tänka på all privat information man lämnar ut. Är det din fantasi och rädsla som gjort att du har valt att skriva just deckare och spänning?

– Ja, mina rädslor är definitivt en inspirationskälla. Jag har lätt att skrämma upp mig själv och tänka ut obehagliga scenarier, vilket är en väldigt bra förmåga att ha som deckarförfattare. Det behövs inte mycket för att min fantasi ska börja snurra.

Om du fick bjuda valfri författare på middag, död eller levande, vem skulle du bjuda?

– Jag skulle ta med mig Astrid Lindgren till Lilla Ego och prata om Pippi.

Vad tror du det är som gör att vi har så många talangfulla och framgångsrika författare i Sverige?

– Det finns en fin skrivtradition i Sverige, med väldigt framgångsrika författarskap som har banat vägen för oss andra.

Som jag har förstått det är du ett stort fan av karaoke, valfri låt och person som du drömmer om att sjunga med?

– Jag är inte så förtjust i att sjunga karaoke på en bar, men jag sjunger mycket hemma tillsammans med min familj, vänner och bekanta. Alla som kommer till oss på middag står plötsligt med en mikrofon i handen. Jag skulle gärna sjunga Fight Song med Rachel Platten, den låt som jag gjorde en cover av till Bakom din rygg.

Du har flera intressen utöver skrivande som t.ex. hästar. Om du inte har arbetat som författare idag, vilket yrke hade du satsat på just nu om du var tvungen att byta karriär?

– Jag hade fortsatt att jobba som journalist och fotograf, eller något liknande, kreativt yrke. Tyvärr är jag för feg för att lyckas som hoppryttare, annars hade det verkligen varit ett alternativ.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *