Böcker,  Deckare/Thriller

Skymningens barfotabarn (2015)

Författare: Anna Jansson

”Den 90-årige Heinz Meyer hittas skjuten i Ronehamn. Vem vill mörda en 90-åring? Och varför?

Heinz Meyer var en av de tyska soldater som kom till Gotland efter andra världskriget, skadad i strider vid Baltikum. Vid samma tid kom 500 koncentrationslägerfångar till ön, för att få vård på Lärbro krigssjukhus. Det var en spökbrigad av utmärglade, svårt psykiskt och fysiskt skadade fångar som placerades på samma sjukhus som de tyska soldaterna. Sköter-skorna fick stränga order att inte tala med patienterna från koncentrationslägren och hade ingen aning om vad de hade varit med om.

Det blir Maria Werns uppgift att utreda mordet på Heinz Meyer, samtidigt som bröllopsförberedelser pågår. Men även det som händer på hennes barns sommarkollo konkurrerar om uppmärksamheten. Där finns en flicka, Mirela, som ser ut att fara illa. Vad har hon varit med om?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

skymningens-barfotabarn

Recension: Hade hela boken varit som de sista 60 sidorna hade det varit en klockren femma men nu blev det ett långt intro och mycket mer fokus på Marias relationer till pojkvän och föräldrar än att lösa brott. Mirela, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om henne men vad jag önskar att hennes liv hade varit annorlunda. Och Måns, vilket vidrigt barn rent ut sagt. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *