Böcker,  Deckare/Thriller

Svara om du hör mig (2014)

Författare: Ninni Schulman

”Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit i sällskap med honom är försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad. Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?

Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

svara-om-du-hor-mig

Recension: Deckare där den misstänkte finns i en utvald grupp gör att jag tappar intresset lite och att spänningen försvinner för min del. Vem som helst i samhället är inte jagad och jag blir inte lika ”rädd” av läsningen som jag vill bli. Det blir inte samma överhängande hot. Annars är boken lika välskriven som Ninnis föregående böcker i serien. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *