Böcker,  Engelska,  Skönlitteratur,  Ungdom

Simon vs. The homo sapiens agenda (2015)

Författare: Becky Albertalli

”Simon är homosexuell, men har inte kommit ut. Han är rädd för att hamna i strålkastarljuset och föredrar att spara dramatiken till musikalen som han är med om att sätta upp. Men så råkar skolans dramaking läsa Simons mail och hans hemlighet riskerar att avslöjas. Nu måste han visa för alla vem han är, men hur ska han göra det utan att det blir konflikter med hans vänner, utan att han måste kompromissa med sig själv? Och framför allt, utan att förlora chansen med Blue, den mest bedårande kille han aldrig mött.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9780141356099_200x_simon-vs-the-homo-sapiens-agenda_haftad

Recension: Jag tyckte inte alls om hur den här boken kändes som om den hoppade mitt in i en berättelse. Första kvällen när jag la ifrån mig boken var jag inte såld. Dagen därpå när jag började läsa fastnade jag snabbt och lyckades bli förälskad. Som så mycket annat jag läser just nu så handlar den mycket om att få vara sig själv. Simon upplever jag som en väldigt stark person trots det han får stå ut med. Men ska tillägga att han omges av många kärleksfulla personer som stötar honom, älskar hans roliga familj. En fin, viktig och rolig bok om kärlek helt enkelt. Boken finns även med filmomslag och heter då både på svenska och engelska Love,Simon. Sammanlagt får boken 4 av 5.

2 kommentarer

  • Bokprinsessorna

    Jag tycker att denna var en typisk ungdomsroman om att hitta sig själv, kärlek i en skolmiljö och det har gjorts så många gånger förut. Den enda skillnaden är ju att det är en homosexuell kille i huvudrollen. Som sagt skolmiljön, hitta sig själv har gjorts förut så jag blev nog rätt besviken eftersom alla verkade avguda boken som något nytt haha. Men det bästa med boken var att försöka lista ut vem Blue var tillsammans med Simon 😀

    • Emma

      Det kan jag hålla med om. För mig handlade inte om att jag skulle få läsa något helt nytt, Utan jag fastnade för just Simon och Blue. Tyckte boken var charmig och rolig helt enkelt. Jag kan tänka mig att det blir annorlunda om man börjar läsa och har speciella förväntningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *