Böcker,  Skönlitteratur

Paris. Kärlek. Ost. (2019)

Författare: Victoria Brownlee

”Ella är fylld av förväntan inför kvällen. Hennes pojkvän sedan åtta år tillbaka ska bjuda henne på middag, och hon anar att det här är kvällen då han äntligen kommer att ställa den stora frågan. Men middagen leder istället till ett fruktansvärt uppbrott. Med ett brustet hjärta och en 30-årsdag som närmar sig i all hast bestämmer sig Ella för att lämna Melbourne och flytta till Paris, staden som hon tillbringat en del tid. En tid då hon var en annorlunda och mer äventyrlig person.

I Paris får hon jobb som diskare på ett café. Ostälskare som hon är besöker hon ofta kvarterets ostbutik. Butikens ägare Serge bistår gärna med råd angående vilka ostar som kan tänkas falla henne i smaken. Det är tydligt att han har ett gott öga till henne, men han är inte riktigt hennes typ. Under ett av deras kvicka meningsutbyten antar Ella ett oväntat vad – hon måste äta en ny sorts ost varje dag.

Ella möter även den attraktiva fransmannen Gaston som försörjer sig som matkritiker. Han är alla kvinnors franska dröm, han bjuder henne på fina middagar och utsökt vin.

När årstiderna skiftar inser Ella att det inte räcker att frossa i episka mängder med ost för att vara en sann parisiennare – hon måste även lära sig att föra sig, äta och älska som en sådan om hon verkligen vill smälta in.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176972090_200x_paris-karlek-ost_haftad

Recension: Mysig och lättläst historia om en kvinna som verkligen ÄLSKAR ost. För är det något i boken som beskrivs med passion så är det osten. Själv är jag inte lika förtjust i just ost men Paris är underbart och jag kunde känna hur jag själv strosade runt på gatorna. Boken passar för dig som vill läsa en feelgood utan för mycket spänning och överraskningar. En lättkärlekshistoria som är ganska förutsägbar men underhållande. Det enda som störde mig i boken är att det finns för många stavfel, saknas ord och står honom istället för henne på ett ställe. Detta gjorde att jag fick läsa om en del meningar för att förstå dom.

Recensionsexemplar från Hoi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *