Äventyr & spänning,  Barn,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Olympens hjältar 5 – Olympens blod (2016)

Författare: Rick Riordan

”Trots de sju hjältarnas ansträngningar håller Gaia på att vakna. Nu saknar hon bara det sista offret: Blodet av två halvgudar ska offras på Akropolis i Grekland. De sju måste korsa det livsfarliga Egeiska havet och ta sig dit för att stoppa henne. Samtidigt är Reyna, Nico och Coach Hedge på väg åt till USA, där de hoppas kunna hindra kriget som är på väg att bryta ut mellan de grekiska och de romerska halvgudarna. Men de upptäcker snart att förrädare har tagit över lägren. När halvgudarna vänder sig emot varandra kommer ingen kunna stoppa Gaia.

Mörkrets krafter har vaknat. Sju ungdomar måste besegra dem. Nu slår profetian in:Sju halvblod ska ödet kalla. För storm eller eld måste jorden falla.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

olympens-blod

Recension: Och så var ännu en serie av Rick Riordan utläst. Böckerna är lite väl lika och det kan vara skönt men en paus, blev lite för trött på själv upplägget i boken efter att ha läst 3 ganska tätt. Det som gör att jag ändå fortsätter att läsa är karaktärerna. De sitter alltid kvar i min hjärna. Percy och Leo är mina favoriter med sina kommentarer. Jag får inte heller glömma Nico, jag tycker alltid om den där utstötta mörka karaktären som inte är som alla andra. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *