Böcker,  Skönlitteratur

Ingen jämfört med dig (2017)

Författare: Jonas Brun

”Sommaren är ovanligt het. På radion går Sinéad O’Connors Nothing compares 2 U i ständig loop. Stewe är på landet med sina föräldrar, tristessen och hemligheterna är lika tryckande som värmen. Men i det tomma lantstället en bit ner för älven har någon flyttat in, en äldre kille med solblont hår. Deras blickar hakar i varandras.

Många år senare möts Stewe och John igen. De har förvandlats men hålls fortfarande samman av sommaren de delade, den som fick ett ödesdigert slut.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789100171742_200x_ingen-jamfort-med-dig

Recension: Jag förstår inte riktigt poängen med den här boken. Prata aldrig med främlingar? Det kommer sluta illa?

Stewe är väl okej men John har jag svårt för. Trots att Ingen jämför med dig är kort kändes den mycket längre. Det härliga med boken är sommarstugekänslan, den där med att bara kunna ligga ute i solen och läsa. Men i övrig är den för deppig, jag behöver ha någon form av humor i det jag läser. Så boken passar inte mig och jag försöker komma på vem den passar… Antagligen dig som vill ha lite romans men utan storslagen kärlek, lite mystik runt personerna och/eller som vill läsa om två killar som faller för varandra. Sammanlagt får boken 2 av 5.

Recensionsexemplar av Albert Bonniers Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *