Böcker,  Djur,  Skönlitteratur

Vänskap och varma tassar – berättelser om människans bästa vän (2018)

Författare: Majgull Axelsson, Stina Stoor, Anneli Jordahl, Carl Otto Werkelid, Helena von Zweigbergk, Johan Hilton, Göran Greider, Martin von Krogh & Klara Zimmergren

”Visste du att det finns fler hundar i Sverige än barn under sex år, att Beatles-låten A Day in the Life innehåller ett ljudspår som bara hundar kan höra och att det finns statistik på att hundägare skrattar mer än andra människor? Hunden fyller många funktioner i våra liv: sällskap, vakt och tröst. De hjälper oss att hitta knark, svamp och mögel. De vallar våra får och vaktar våra gränser. Och de finns där för att vi människor ska få komma ut på dagliga promenader, att ha någon att prata med och en varm päls att dra handen igenom.

I den här boken delar några av Sveriges mest uppskattade författare och skribenter med sig om sitt liv med hund. De berättar om den villkorslösa kärleken, glädjen i vardagen och insikter om livet de har fått tillsammans med sin fyrfota vän. Det är en rolig och varm bok som också innehåller stråk av sorg, och den speglar den unika relationen mellan hund och människa som funnits sedan urminnes tider.

Boken vänder sig till hundägare, till dig som går i hundtankar eller rent av undrar vad tjusningen med en hund egentligen är. Kanske hamnar också boken i händerna på en och annan kattmänniska som därmed kan omvändas.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

vanskap-och-varma-tassar-berattelser-om-manniskans-basta-van

Recension: Jag älskar att läsa fina historier om hundar. Vänskap och varma tassar innehåller några guldklimpar men är överlag för melankolisk för min del, alldeles för många fyrbenta vänner som har gått bort i novellerna. Men kärleken som författarna har till sina hundar lyser igenom och vem kan inte älska dessa entusiastiska kärlekspaket på fyra ben. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Brombergs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *