Böcker,  Deckare/Thriller

Mörkret inom honom (2019)

Författare: Andreas Ek

”Kriminalinspektör Niklas Fridh vid Stockholm Syds enhet för grova brott förväntar sig en lugn återgång till arbetet, efter några månaders sjukskrivning. Men när en ung kvinna hittas brutalt mördad i ett friluftsområde, blir jakten på en kallblodig gärningsman högst personlig.

Tillsammans med sin ambitiösa kollega Jannica Brandt tar Niklas helt nya vägar för att hitta fram till sanningen. När det visar sig att mördaren har fler liv på sitt samvete, avslöjas kopplingar till ett av Niklas tidigare fall – ett ärende som han aldrig kunnat glömma …

Mörkret inom honom är första delen i serien om Jannica Brandt och hennes kollegor vid polisen i södra Stockholm.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789151928098_200x_morkret-inom-honom_pocket

Recension: Jag har läst Andreas två tidigare böcker, som jag gillar och därför hade jag höga förväntningar när jag började läsa Mörkret inom honom. Jag upplever det som en lugn deckare, det tar ett tag innan det kommer igång efter inledningen. För min del är det för mycket ”polisens vardag” och irrelevanta scener som inte hjälper mig att komma närmare en lösning på mordet. Jag förstår självklart att man ska lära känna karaktärerna men det måste vara balans. Slutet är snyggt gjort. Jag misstänkte upplösningen och det är alltid skönt att få det bekräftat. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från Andreas Ek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *