Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Morgonstjärnan (2016)

Författare: Pierce Brown

””Alla människor är inte lika mycket värda”, förklarar han. Reslig och imperatorisk, som en örn. ”De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten.”

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, styrd av de Gyllene som lever i lyx och överflöd. Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene. Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789113061467_200x_morgonstjarnan

Recension: Det har varit en känslomässig berg- och dalbana. Jag har kämpat så länge med Morgonstjärnan. Tycker Browns sätt att skriva kan bli för mycket, en sida känns som 10. När jag närmande mig slutet blev jag så förbannad att jag fick ta ett dygnspaus. Darrow och jag kommer inte alltid överens, inte jag och Brown heller för den delen. Men sen kommer vi till den där avgörande punkten trots all ilska jag har gått igenom. Jag älskar upplägget, första boken är fortfarande magisk för mig och även om de andra två inte vara på samma nivå för mig så är storyn underhållande. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Norstedts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *