Böcker,  Deckare/Thriller

Morden i Sandhamn 8 – I sanningens namn (2016)

Författare: Viveca Sten

”Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar.

Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

i-sanningens-namn

Recension: Nu har jag äntligen också läst min första Morden i Sandhamn bok, vet att de är populära. Jag tycker att I sanningens namn är välplanerad och noggrann skriven men det tog för lång tid för min del innan den kom igång. Det är många relationer att hålla reda på, alla verkar känna alla. Den var spännande men inte så spännande att jag var tvungen att sträckläsa slutet. Jag har två till från tidigare i serien jag ska prova, detta är del 8. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *