Barn,  Böcker

Stjärnstenen (2015)

Författare: Jo Salmson

”Neas mamma var en av Demars berömda drakriddare. När hon förälskade sig i Belon, stjärntolkaren, tvingades hon att lämna sin familj och överge sin gröna drake. Hon och Belon fick bara några få lyckliga år tillsammans. Nea var inte mer än nyfödd när hennes pappa dödades i kriget mot häxmästaren.

Sedan dess har mäster Fenel varit stadens enda stjärntolkare. Nu står Nea inför sitt stora prov – om hon också visar sig ha Gåvan blir hon stjärntolkarens lärling.

Men det hon ser i stenens skuggmönster förändrar hennes liv för alltid. När Nea upptäcker sanningen om sin pappas död börjar hon ana vilken fara som hotar! Nu behövs Demars drakar mer än någonsin – men de och drakriddarna verkar ha svikit sina löften …”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

stjarnstenen

Recension: En bok med en drake på framsidan och serien heter Drakarnas öde men under 300 sidor finns det inte en fysik drake närvarande. Så för min del blev det en besvikelse. Stjärnstenen är en spännande barnbok. Den står som 9-12 men jag tycker nog man kan läsa den tidigare om man vill. Den känns barnslig och jag förstår inte hur de har lyckats få in så många utropstecken i en text. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *