Böcker,  Noveller,  Skönlitteratur

Mitt namn är Lisa (2017)

Författare: Sanna Oliv de Vale

”Som unga på 70-talet flyttar Lisa och hennes man Harry från Ådalen till Stockholm och en av miljonprogrammets förorter. De söker och får både arbete och en ny, fin lägenhet.
Nu är Lisa gammal och förorten har förändrats till oigenkännlighet. Hur känns det när ens inre landskap inte längre stämmer överens med det man ser omkring sig? Hur upplever man det när äldrevården krackelerar och när bilarna brinner på nätterna?
Det här är Lisas berättelse.”

Du kan köpa novellen HÄR eller HÄR

9789198388107_200x_mitt-namn-ar-lisa_e-bok

Recension: Mitt namn är Lisa fick mig att tänka efter. Jag har själv inte upplevt att bli så pass gammal att man hamnar på ålderdomshem eller behöver hemhjälp för att klara sig men jag har människor i min närhet. Jag fick en sorglig känsla av att det är så många som glöms bort i samhället. Det skulle gå att skriva en uppsats om hur vården behöver förbättras för både de som jobbar och de som bor på hem. Jag är så imponerad av Lisa att fortsätter att besöka sin vän trots att hon inte kommer ihåg henne. För mig handlar novellen om vänskap, självständighet och förändring i samhället. Sammanlagt får novellen 3 av 5.

Recensionsexemplar av DareMe Publishing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *