Böcker,  Noveller,  Skönlitteratur

Jidhoffs jul (2020)

Författare: Denise Rudberg

”Ett par dagar innan jul ligger Marianne däckad. Hon är rejält sjuk lagom till årets höjdpunkt, hon som inte varit sjuk på 20 år! Hur ska hon mäkta med att julhandla, laga mat och förvandla det Jidhoffska hushållet till en kuliss ur Ralph Laurens julreklam? Hon kan ju knappt stå upp och än mindre lista ut vart julgransfoten tagit vägen. Och kommer familj och vänner ens vilja vara hos Marianne med tanke på hennes skick?
Julen skakas ytterligare då Ejes plötsligt inte kan leverera julgodiset som planerat. De har haft inbrott och alla geléhallon och hela lagret av favoriten vit tryffelnougat har försvunnit. Med ett sötsug som heter duga visar sig både Harry och Augustins pappa vilja vända upp och ner på stan för att hitta tjuven.”

jidhoffs-jul

Recension: Jag är oerhört trött på all sjukdom det här året och Jidhoffs jul ligger alldeles för nära min verkligenhet och passade inte alls min sinnesstämning. Med verklighet är det självklart inte avsaknaden av tryffelnougat som är problemet utan att man inte kan träffa vänner/familj på grund av smittorisk. Ska jag läsa om jul behöver det vara mysigt och det här funkade inte för mig helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *