Böcker,  Skönlitteratur

Det nionde sällskapet (2020)

Författare: Leigh Bardugo

”Galaxy »Alex« Stern växte upp i utkanten av Los Angeles med sin hippiemamma, upptäckte tidigt att hon hade en förmåga att se övernaturliga väsen, hoppade av grundskolan utan fullständiga betyg och trädde in i en skum värld av droger och missbruk. Tjugo år gammal, som enda överlevande efter ett blodigt morddrama, får hon vid sjukhussängen plötsligt en andra chans: Att börja studera vid Yale, ett av världens mest prestigefulla elituniversitet, med alla avgifter betalda.

Men vad är haken? Varför just hon? När Alex anländer till Yale får hon i uppgift att bli övervakare av universitetets åtta hemliga sällskap och deras egendomliga ritualer, en uppgift som ett av sällskapen, Lethe, ansvarar för. Tanken är att Alex ska bli upplärd av sin handledare, Darlington. Men när en ung kvinna hittas död på universitetsområdet samma kväll som sällskapen utför sina magiska ritualer har Darlington försvunnit i ett mörkt hål, och Alex står ensam kvar.

Hon är övertygad om att det finns ett samband mellan mordet och de hemliga sällskapen. För hon vet nu att de ägnar sig åt långt märkligare och mer skrämmande saker än vad någon kunnat föreställa sig…”

9789178933051_200x_det-nionde-sallskapet

Recension: Leigh Bardugo har varit en favorit hos mig i många år. Jag har väntat flera månader innan jag vågade läsa Det nionde sällskapet på grund av vad andra har sagt om boken. Äntligen brydde jag mig inte om det och jag har varit helt fast. Alex kanske inte ligger mig så varmt om hjärtat men jag gillar hur hela den magiska världen är uppbyggd. Måste dock säga att hon växer genom historien. Hemliga sällskap och ritualer har alltid fascinerat mig. Jag längtar tills nästa del släpps. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar från Modernista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *