Böcker,  Psykologi

Grit – Konsten att inte ge upp (2017)

Författare: Angela Duckworth

”Grit är ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Det har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet. Grit kan dessutom utvecklas och förstärkas, både av oss själva och genom stöd från föräldrar, lärare, chefer eller vänner. Det handlar om att hitta sin passion i livet, ringa in sitt personliga skäl till att fortsätta framåt, aldrig sluta öva och att se varje misslyckande som ett tillfälle att lära.

Psykologiprofessor Angela Duckworth delar här med sig av sin banbrytande forskning inom området. Vi får följa kadetter som kämpar med de första månadernas stenhårda träning på militärhögskolan West Point, möta utsatta barn i några av New Yorks tuffaste skolor och lära oss hemligheten bakom att vinna USA:s nationella stavningstävling.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789127142961_200x_grit-konsten-att-inte-ge-upp_e-bok

Recension: Förutom att jag har lärt mig en hel del nytt om ihärdighet och att jobba målmedvetet så väcker denna text en stark kämpaglöd. När man får tips på hur man kan förbättra sig själv och komma närma sitt mål blir jag inspirerad. Jag tycker att Grit- konsten att inte ge upp är en bok för alla som har ett mål i livet eller vill hitta sitt mål/passion. En bok jag om ett tag skulle vilja läsa om. Angela förklarar massor genom boken och trots att jag har läst i ett långsamt tempo och pausat mellan kapitlen är jag övertygad om att det finns nya saker att upptäcka. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Recensionsexemplar av Natur & Kultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *