Böcker,  Deckare/Thriller

Glaskroppar (2015)

Författare: Erik Axl Sund

”En deciliter vodka, en deciliter klorin. Hon kräks inte när hon dricker den dödliga blandningen. Inte heller när hon nästa glas. Eller nästa.

En självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.

Simon lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Han tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet på Söder i Stockholm med att skriva och ordna konserter.

Vikarierande kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 1980-talet, som alla visar sig ha tillhört en och samma person. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

glaskroppar

Recension: Usch, nej, ve och fasa. Det var ungefär de ord som fanns i mitt huvud under de tvåhundra första sidorna. Visst brukar man kunna uppleva deckare läskiga medan man läser men denna gjorde mig så obekväm och jag vill helst slänga i väg den men jag har kämpat mig igenom hela. Självmord och självskadebeteende hos personerna i boken är obehagligt, det har verkligen dragits för långt för min del. Den sista halvan av boken blev bättre då det äntligen fokuserades på att lösa morden som skett men sen kom de sista sidorna och då kände jag nej, det här var inget för mig. Sammanlagt får boken 1,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *