Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Half bad 2 – Det mörka ödet (2015)

Författare: Sally Green

”Nathan har fått sina tre gåvor och hans kraft har vaknat. Men det är en främmande, monstruös förmåga som han inte kan styra. Gång på gång vaknar han upp, blodig och med minnesluckor. Han måste lära sig att kontrollera odjuret inom sig innan det går för långt.
Han är fortfarande jagad av myndigheterna. Och på något sätt måste han lyckas rädda sin stora kärlek Annalise, som är fånge hos fienden.
Kriget mellan vita och svarta häxor blir bara värre, och när en grupp rebeller går samman mot de vita häxorna dras Nathan in i kampen. Men kan han lita på rebellerna? Kan han ens lita på sig själv?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

half-bad-det-morka-odet

Recension: Intensiteten och råheten i Sally Greens Half bad serie gör att den står ut. Det är ett högt tempo och det blir aldrig några långa utdragna stycken. Nathan som vi får följa är väldigt speciell, han utsätts för mycket genom böckerna och han kämpar med att förstå både sin mänskliga och vilda sida. Att Nathan inte är typisk god gör det hela mer intressant. Att man i detta fallet hejar på de häxor som ska anses vara den onda sidan. Förutom kärleksbiten som blir lite tjatig så är boken klockren. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *