Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Everlife 1 – Timglaset (2017)

Författare: Gena Showalter

”Slutet på livet är bara början.

Det sägs att historien skrivs av de som överlever. Men jag vet att det inte är sant. Jag heter Tenley Lockwood, och snart kommer jag att vara död. Det här är min berättelse.

I den värld där Tenley ”Ten” Lockwood bor tar livet inte slut när man dör. Tvärtom. Det är då det börjar. I det som kallas eviglivet finns två mäktiga riken som strider om människornas själar, och alla ställs inför ett val: Myriad eller Troika.

Men Ten vägrar välja. Det spelar ingen roll att hennes föräldrar till och med har fått henne inspärrad på mentalsjukhus där hon utsätts för tortyr och misshandel för att övertygas att välja rätt sida.

Både Troika och Myriad skulle göra vad som helst för att rekrytera Ten och få tillgång till hennes ovanliga förmågor. Snart befinner hon sig på flykt, mitt i en dragkamp på liv och död. Vem kan hon lita på? Och vad händer om hon faller för en kille och väljer ett annat rike än det han tillhör? Hon måste helt enkelt hålla sig vid liv tillräckligt länge för att fatta rätt beslut.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789150924251_200x_timglaset

Recension: Jag var kär från första sidan. Killian och Archer fångade mig direkt med sina sarkastiska framträdanden. Även om jag gillar Ten och Archer är Killian helt klart min favorit. De lever i en brutal värld där mörkret och ljuset slås mot varandra. Den här boken är nästan perfekt, den är lite förvirrande för mig ibland med hopp mellan andar och världar men annars så. Vissa delar är lite förutsägbar och andra är helt oförutsägbara. Längtar till Ljusdrottningen kommer. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *