Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Cinder (2015)

Författare: Marissa Mayer

”Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka…
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

cinder

Recension: Trots att Cinder är så pass förutsägbar så älskar jag den här boken. Man fastnar snabbt för Cinder och jag får väl lov att erkänna att Kai är hyfsat oemotståndlig. Det känns som att jag är en av de sista i världen att ta mig an denna populära serie men jag är glad att en kompis tjatat på mig. Gillar du Askungen och andra klassiker är denna bok och serie(jag utgår från att alla kommer vara lika bra) perfekt för dig. Sammanlagt får boken 4 av 5.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *