Böcker,  Deckare/Thriller

Ester Karlsson med K (2017)

Författare: Olséní & Hansen

”Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Livet går sin gilla gång med dispyter om tvättstugan och den trasiga gallerhissen som de mest spännande inslagen i vardagen fram till dagen då Lärkans vaktmästare hittas död i sitt vindsförråd.

Polisen konstaterar snabbt att det rör sig om mord och Ester, som behöver fylla sina dagar, beslutar sig för att starta en egen utredning. Med kafferep och vaniljdrömmar nästlar sig Ester in hos både poliser och grannar, i hopp om att finna ledtrådar. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i fastigheten så går ingen av Lärkans invånare fri från misstankar – allra minst Ester själv.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176295946_200x_ester-karlsson-med-k

Recension: Det här är för dig som gillar mysdeckare och pusseldeckare. Man sitter inte precis på nålar medan Ester fikar och diskuterar mord. För det är som sagt mycket fika, vilket är helt förståeligt. Det som gör att jag inte faller pladask för boken är Ester. Jag tycker hon är alldeles för osympatisk och känslolös för det mesta. Jag vet inte om jag missar någon form av humor i det hela. Hur som helst är boken välskriven men jag kände efter att jag slog i hop den att det fanns frågor kvar som jag inte vet om jag lyckats missa svaret på eller inte. Roland och Lise är helt klart mina favoriter. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Bokfabriken

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *