Barn,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Verarnas drottning (2017)

Författare: Joseph Davis

”Visserligen utropade kung Josua den unga kvinnan Diomeda till arvtagare av tronen i Valarien, men istället har hon drivits i exil. Albrak är på flykt undan Greve Stronius Pärlehand, som har makten i riket och smider ränker som kan betyda undergång för Valarien. Verflickan Ilasa räddas till livet av Albrak när monster anfaller dem och nu följer hon honom som hans personliga tjänare. Denna oförutsedda trio söker tillsammans upp kréernas matriark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas.
Nu står mycket på spel för Valarien. Vem ska regera? Kan Diomeda finna sin väg? Vilka planer har den gåtfulla och mörka ökengudinnan Sirana för Albrak? Och vilken roll spelar Markus av Trolyrien i allt detta?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789187411496_200x_verarnas-drottning

Recension: Andra delen av Markus av Trolyrien och jag tycker att den har fått ett mognare språk. Jag upplevde inte samma spänning och knasigheter som i första boken, vet inte om det har med att jag redan läst en bok och var mer van vid deras artighetsspottande, gräsrätter och fjärilar man flyger på. Det är inte mycket som förklaras i boken så jag var förvirrad en stor del, därav rekommenderar jag att man läsa böcker tät så ni slipper bli förvirrade som jag och undra vem alla är och vad som hänt. Fortfarande en hel frågetecken efter jag läst färdigt så ett intro där alla presenteras igen eller en karta/landsbeskrivning hade varit uppskattad i början. Annars en spännande och något rörig historia med lite för mycket religion inblandad för min smak. Blev för mycket prat istället för action. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Pärlan förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *