Barn,  Böcker

Tutte Brödsmula och Kalle Humla 1 – En sagolik sommar (2018)

Författare: Annika Billberg

”För sjuåriga Lisa är sommarbesöket hos farmor och farfar mycket efterlängtat. Farfar förstår allt, fast han är jättegammal. Han påstår aldrig att hon ljuger och han säger aldrig att hon lever i en fantasivärld, som så många andra vuxna tycker att hon gör. Farfar är Lisas absolut bästa kompis.

Lisas sommar blir ännu roligare när hon upptäcker att det bor en flicka i farfars och farmors hus. Flickan heter Tutte Brödsmula och är som barn är mest – bara mindre. Mycket, mycket mindre. Tutte Brödsmula har en kompis som heter Kalle Humla som röker pipa och har svart hatt. Det är bara Lisa och farfar som kan se Tutte Brödsmula och Kalle Humla. För de vet ju att de finns på riktigt.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176970591_200x_en-sagolik-sommar

Recension: För alla barn som älskar sommaräventyr så är En sagolik sommar perfekt. En bok full av hopp och möjligheter. För mig som vuxen framkallar den nostalgiska minnen från när man var liten och hälsade på far och morföräldrar under sommaren och alla äventyr man gjorde med dem. Kalle Humla är så charmig i sin hatt och pipa och för mig påminner hans drag lite om en humlefarfar. Man kan riktigt känna sommaren genom boken. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *