Böcker,  Deckare/Thriller

Änkan (2017)

Författare: Fiona Barton

”En kärleksfull make eller en iskall mördare visst borde hon veta?

Vi har sett honom stirra på oss från löpsedlarna monstret, mannen som har anklagats för ett fruktansvärt brott.

Men hon då? Kvinnan som står vid hans sida. Hur mycket vet hon?

Jean Taylors liv var behagligt alldagligt. Hennes man Glen var den enda hon någonsin älskat, mannen med stort M. Men allt förändrades när han förvandlades till den anklagade, till odjuret på tidningarnas förstasidor. Jean var plötsligt gift med en man som i andras ögon var kapabel till obeskrivlig ondska. Är hon medskyldig? Eller är hon den hunsade eller den ovetande hustrun? Är Glen överhuvudtaget skyldig till brottet som alla tror att han har begått?

Nu är Glen död, och Jean Taylor är för första gången ensam. Det är fritt fram att avslöja hela historien, och hon tänker berätta allt hon vet.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176910931_200x_ankan_pocket

Recension: Klockrent psykologisk spel. Jag tycker Fiona Barton har skrivit den här så bra, fram till sista sidan satt jag och funderade. Obehaget i historien är alltid närvarande. Det är absolut ingen historia där man känner speciellt mycket empati för de inblandade vuxna utan det som drivit mig som läsare är hur, vem och varför. Som sagt en välskriven historia med manipulativa karaktärer. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *