Böcker,  Deckare/Thriller

Dolken från Tunis (2019)

Författare: Agatha Christie

”Ett klassiskt låsta rummet-mysterium, där alla inblandade är lika övertygande oskyldiga … som skyldiga.

När en änka i byn King Abbot begår självmord börjar ryk­tena omedelbart florera. Det ena säger att hon mördat sin make, det andra att hon var utsatt för utpressning och det tredje att hon hade en affär med den rike Roger Ackroyd. 

Redan dagen efter hennes död infaller nästa. Bakom den låsta dörren till sitt arbetsrum mördas Roger Ackroyd, efter att han fått ett brev som avslöjar vem det var som pressat änkan på pengar.

Hercule Poirot kallas in och läsaren hålls på halster om vem som begått dåden till dess att han ger oss den allra sista detal­jen som hans små grå celler uppfattat.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

dolken-fran-tunis

Recension: Bokförlaget Bookmark har de senaste åren gjort nyutgåvor på klassiska Agatha Christie gåtor. Dolken från Tunis är den första berättelsen av Agatha där jag har lyckats klura ut vem som är den skyldiga innan det avslöjas. På något sätt gjorde det mig både nöjd och besviken. Agatha Christie har skrivit många genomtänkta historier och Dolken från Tunis är bra, men kommer inte hamna som en av toppfavoriterna. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionexemplar från Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *