Äventyr & spänning,  Barn,  Böcker

Krönikan om Jarmaland – Slaget om Salajak (2018)

Författare: Johan Theorin

”I fjällborgen Salajak vaknar det kungliga hwitergardet och sträcker ut sina lädervingar efter den långa vinterdvalan. Ristin och de andra i gardet flyger upp över Salajak för att välkomna de hundra hwiterkrigare som återvänder hem från människornas värld med kött. Färskt kött … Samtidigt rymmer de tre bröderna Egg från sin småländska gård för att ansluta sig till krigshären som ska stoppa hwitrernas illdåd. Mellanbrodern Niklis vill bli knekt och storebrodern Samuel, dråparen, har en dröm om att bli riddare. Lillebrodern Jöran vill mest att bröderna ska återvända hem, innan fru Död möter dem alla.

Runt krigshären som tågar mot fjällen i norr sammanflätas olika öden, och oundvikligen dras de mot den bottenlösa avgrund bortom Salajak där Hel härskar – Jarmaland. En värld av mörker och is.

Följ med på ett äventyr i 1300-talets Sverige. En tid fylld av krig och maktkamp och där hwitrer, feer och lindormar var lika verkliga och farliga som digerdöden. En blivande fantasyklassiker i historisk tappning. Slaget om Salajak är den första delen i serien ”Krönikan om Jarmaland” som kommer att bli en kvartett.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789163899164_200x_slaget-om-salajak_kartonnage

Recension: Det här var så mycket bättre än jag hade tänkt mig. Jag trodde ju att boken skulle vara bra, annars hade jag inte köpt den men den översteg mina förväntningar. Det är spännande att följa både brödernas resa och hwitrer. Att ha båda sidorna av en historia gav berättelsen ett bättre djup och ett större engagemang för karaktärerna. Jag ser fram emot att få läsa de kommande böckerna i serien. Jag undrar hur det ska sluta för alla och vad det är som gömmer sig i mörkret. Sammanlagt får boken 4 av 5.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *