Böcker,  Skönlitteratur

Det är något som inte stämmer (2015)

Författare: Martina Haag

”Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning.

Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.”

det-ar-nagot-som-inte-stammer

Recension: Den här boken har legat ett par år i min bokhylla. Jag har varit nervös inför att läsa den då jag hört att den är känslosam. Skilsmässor är inte direkt något jag uppskattar att läsa om. Med allt det sagt har jag kommit igenom boken lättsamt. Inte att det Martina på något sätt skriver om är lätt men jag drogs inte ner i något svart hål som jag förväntat mig. Det är mycket som berör mig i boken men speciellt scenen på bokmässan. Har folk ingen respekt alls för andra människors känslor. Att behöva gå igenom ett uppbrott är svårt nog utan att någon ska hänga ut en i media. Jag tänker inte ens gå in på ”Anders” beteende, det skulle bli en uppsats. Jag gillar delarna i fjällen och kunde känna stillheten och lugnet naturen för med sig. Kvinnan som lämnar fjället efter 3 veckor är lätt för mig att beskriva. Hon är stark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *