Barn,  Böcker,  Skönlitteratur

Den hemliga trädgården (2020)

Författare: Linda Chapman

”Den hemliga trädgården är en tidlös klassiker som har älskats av barn i över 100 år. Här får vi läsa historien om föräldralösa Mary så som den återberättas i nyfilmatiseringen – med Colin Firth i en av rollerna.

När Mary mister sina föräldrar i en koleraepidemi tvingas hon lämna sitt hem i Indien och flytta till sin mystiske farbror och hans stora hus på de brittiska hedarna. Mary är bortskämd och odräglig, och har svårt att finna sig tillrätta i sitt nya hem. Men en dag hittar hon en trädgård som stått låst och bortglömd i många år. Tillsammans med trädgårdsmästaren Ben och sin kusin Colin – som hon inte visste existerade – börjar hon utforska och sköta om trädgården, och finner en förtrollad värld med makt att förändra allt.

Frances Hodgson Burnetts bok Den hemliga trädgården(The secret garden) kom ut första gången 1909 och räknas som en av de verkliga barnboksklassikerna.”

 

den-hemliga-tradgarden (1)

Recension: Jag har inget minne av att ha hört Den hemliga trädgården förut även om historien kändes bekant. Hur som helst så gillade jag verkligen boken. Karaktärerna utvecklas genom historien, dom är ganska svåra att gilla till en början. Självklart är hunden min favorit. Som barn kanske jag hade tyckt boken är lite läskig. Farbrorn är inte speciellt kärleksfull. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *