Biografi,  Böcker

Flickebarn nr 291 (2020)

Författare: Ninni Schulman

”Ninni Schulman är en firad deckarförfattare men inom henne ryms ett mörker. Efter sju framgångsrika spänningsromaner kommer nu en hudlös självbiografisk roman.

Ninni Schulman befinner sig på botten efter en uppslitande skilsmässa. I samtalen med sin terapeut inser hon att hon måste ta itu med de barndomsupplevelser som har format henne, och hon beställer fram sina gamla sjukhusjournaler. Född med en ryggskada som hotade att ta hennes liv genomlevde Ninni en uppväxt präglad av sjukhusvistelser, ensamhet och utanförskap.

Vad gör det med ett barn att skiljas från sina föräldrar och alltid känna sig annorlunda? Och hur gör man för att våga tro på att man är värd att bli älskad just så som man är?”

flickebarn-nr-291

Recension: Det är en väldigt stark historia Ninni berättar. Jag kan inte föreställa mig allt hon har gått igenom, vilka spår det sätter i båda kropp och själ. En sak är säkert efter att ha slagit igen boken, Ninni är en riktig fighter. Även om Ninni inte hade skrivit en bok om rannsakan hon har gjort hos sig själv så är det en tuff process att ta sig igenom. Att dela med sig av en sån tuff resa som börjat så tidigt i livet är modigt. En bok som som lämnar en berörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *