Böcker,  Deckare/Thriller

Den osynliga mannen från Salem (2014)

Författare: Christoffer Carlsson

”Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.

Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

den-osynlige-mannen-fran-salem

Recension: Tyvärr imponerade inte Den osynlige mannen på mig som de andra böckerna jag läst av Christoffer. Läste del två först vilket jag fastnade mer för och jag hoppas att det innebär att varje del blir bättre då nummer tre står och väntar på mig. Det som inte tilltalade mig var att vi som läsare spenderar för mycket tid i Leos förflutna utan att det spelar så stor roll, det hade kunnat sammanfattats kortare och för mig blir det inte så läskigt när man vet vem mördaren är ute efter, det blir inget överhängande hot utan bara mot individen. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *