Äventyr & spänning,  Böcker,  Ungdom

Ättlingarna 1 – Hotet (2018)

Författare: Mats Söderlund

”Hon kände deras närvaro i ryggen. Snodde runt ett halvt varv. En grupp högresta gestalter med tunga packningar gungade fram med vattnet forsande kring låren. Hon såg dem, men inte bara med ögonen, hörde deras steg trumma mot marken, kände lukten av deras kläder, svett, andedräkt. De sprang rakt mot henne.

Jennys pappa försvinner spårlöst under en fjällvandring. Först långt senare får hon veta vad som egentligen hände den där dagen. Det visar sig att familjen är del av något mycket större – en uråldrig hemlighet som förts vidare från generation till generation. Jennys föräldrar har undanhållit sanningen under hela hennes uppväxt. Vem – eller vad – är hon?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789129703269_200x_attlingarna-hotet

Recension: Det börjar så bra och det slutar bra men mitten var en pärs att ta sig igenom. En bit in i boken byter vi från Jennys perspektiv till hennes mamma Gaupa. Jag reagerade stark på detta och började fundera över när man följer vuxna människor i ungdomsböcker? Brukar man ha det så och att det bara är jag som aldrig har tänkt på det innan? Det som gjorde att jag reagerade så stark kanske var att det blev väldigt mycket politik. Och visst det är politik och samhällsstruktur i alla böcker på något sätt men här var det så mycket fakta att jag blev uttråkad. Helt enkelt tycker jag att visa delar kunde ta bort för att kunna behålla ett högre tempo genom boken. Annars gillar jag själva grundhistorien. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *