Vardag

Inför bokmässan i Göteborg

Det är snart dags för Bokmässan i Göteborg som vi alla väntat på. Mellan den 28 september till den 1 oktober kommer det finnas massor av författare under samma tak. Jag har gjort en hel lista på författare jag vill möta under mina dagar. En av författarna som kommer befinna sig på plats är A.R Yngve som kommer vara där och presentera sina böcker.


1. Du ska vara med och delta i Bokmässan i Göteborg, vad är du där för att presentera?

– Två boktitlar som kommer ut i år. Den ena är ”Staden under jorden”, som KG Johansson har skrivit, och jag har illustrerat med över fyrtio bilder.
Det är en spännande mellanåldersbok i lättläst stil, med ett brännande aktuellt tema. Boken har redan köpts in av femtio bibliotek.

Den andra titeln är ”DARC AGES – De mörka tidevarven – Fjärde boken: Maskernas stad”, som riktar sig till ungdomar och vuxna. Jag har illustrerat den själv.

I ”Maskernas stad” fortsätter berättelsen från originaltrilogin, fast denna gång med fokus på karaktärer som var bifigurer i Del I-III. Det är fortfarande en postapokalyptisk ”framtida medeltid”, men världen har precis börjat förändras. Huvudpersonerna besöker den slutna staden Vanitia där alla invånarna bär mask offentligt – och bokens tema är just ”sociala masker”.

Men ”Maskernas stad” är också en actionfylld, romantisk äventyrshistoria – som en blandning mellan ”Star Wars” och ”Game of Thrones”. Och det ska komma fler böcker i serien. Besök den officiella sajten http://darcages.com för att få veta mer.

2. Vad ser du mest fram emot på mässan?

– Jag ser väldigt mycket fram emot få möta läsarna, och att få mingla med andra författare och grafiker.

Och så Fantastikgränden! En hel avdelning på mässan ägnad åt science fiction, fantasy och skräcklitteratur. Det blir olika evenemang, folk kommer i kostymer – kanske jag själv också, om allt går enligt planerna.

3. Har du några bra tips att ge besökarna inför sin Göteborgsresa?

– Ja, följande:
– Ta med en vattenflaska, du kommer att bli törstig.
– Bär lätta, luftiga kläder inomhus – det blir VARMT på mässan.
– Ha med kontanter, för kanske inte alla författare har Swish.
– Ta dig god tid! Det finns mycket att se och läsa.

darcages_maskernas_stad_cover STADEN UNDER JORDEN omslag liten skala - utkommer april 2017


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *