Böcker,  Skönlitteratur

Skrik tyst så inte grannarna hör (2017)

Författare: Karin Alfredsson

”Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia. 

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176294840_200x_skrik-tyst-sa-inte-grannarna-hor

Recension: Jag är delad. Karin Alfredsson har skrivit en bra bok som gör mig riktigt upprörd. Jag har väldigt svårt för att läsa realistiska berättelser som innehåller våld och dominans. Jag tänker mig att poängen med boken är att just visa hur fel förälskelse kan bli och vad som händer bakom stängda dörrar och det vore onormalt att inte känna massor, för mig åtminstone. Så som sagt jag är delad, jag blev upprörd men samtidigt är det en viktig och välskriven roman. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar av Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *