Vardag

Hoi författarevent

Bokförlaget Hoi bjöd in till evenemang på Akademibokhandeln City, Stockholm. Det bjöds på vin (i mitt fall cola) och olika former av snacks. Under kvällen blev författarna Susanne Trydal, Daniel Åhlin, Elin Eldestrand, Markus Sköld, Nasser Naje Lazem och Susanne Ahlenius intervjuade om sina böcker. Intervjuade blev de av förläggaren/författaren Lars Rambe.

Alla författarnas böcker snyggt uppradade innan eventet började.

20161019_193412

Först ut var Susanne Trydal och Daniel Åhlin som har skrivit den underbara serien om Hallahem. Tredje boken i trilogin kommer i mars (tror jag) nästa år. Kan varmt rekommendera dessa böcker. Recension av första boken Staden under berget och andra boken Sveket vid sjön.

20161019_203541

Elin Eldestands roman har jag inte hunnit läsa än men den fick följa med hem. Boken ska tydligen var galen vilket låter väldigt intressant. Detta står skrivet om boken: ”Det här är fiction, skröna, bisarr humor – boken ska inte tas på allvar, den ska roa och förvåna. Drycken ska sättas i halsen och lärdomen är … Dra inga lärdomar.”

 20161019_200030

Nasser kommer ursprungligen från Irak och har bott i Sverige sedan 1997. Hans roman Drömmar i vaket tillstånd är en biografi, första delen i en triologi. Romanen följde med mig hem från bokmässan men det var först nu som jag fick nöjet att träffa Nasser. Detta är också en bok som jag ser fram emot att läsa, en uppväxt som varit långt ifrån min.

20161019_200544

Markus Skölds bok Kalldrag har jag sneglat på flera gånger men tvekat eftersom det är skräck inblandat, något som normalt inte går hand i hand med paranoida mig. Men jag har läst tillräckligt många recensioner nu för att inse att Kalldrag måste läsas.

20161019_201342

Sist ut under kvällen var härliga Susanne Ahlenius. Gillar kvinnor med skinn på näsan som väljer att låta kritik sporra en att jobba hårdare. Susanne skriver erotiska deckare och jobbar nu på tredje boken i serien.

20161019_202047

Allt som allt tycker jag kvällen var supertrevlig. Fick träffa många nya härliga författare och jag hittade ny inspiration. Och så håller jag tummarna för att Lars Rambe släpper fortsättningen på sin serie nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *