Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Väntarna (2017)

Författare: Cannie Möller

”Allt börjar med ett brev. Ett brev som säger att Zahin inte får stanna i Sverige. Vart ska han ta vägen? Han kan inte åka tillbaka till Afghanistan. Det finns ingen för honom där, och han vill inte lämna Zara, som också har kommit till Sverige utan sin familj.

Zahins första reaktion är att fly, ut i skogen – som så många gånger förut. Men så den natten brinner flyktingförläggningen ner, och det lilla samhället Bergås och människorna som bor där blir aldrig mer desamma.

Några av de som engagerar sig är 16-åriga Mira och 31-åriga Morgan. Först vill de bara hjälpa de nyanlända och dem som arbetar på flyktingförläggningen så gott de kan, men snart växer även deras känslor för varandra, och blir svårare att förneka, trots åldersskillnaden. Men hur kommer Miras bror reagera om han får veta? Och är det möjligt att han hade något att göra med branden?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

vantarna

Recension: Väntarna berör många olika problem som finns i dagens samhälle. Hur det är att komma till ett nytt land, inte veta om man får stanna kvar och dessutom möta människors skeptiska ansikten vart man än går. Dessutom får man följa några ungdomar som står på andra sidan och har svårt att acceptera att det kommer flyktingar och de bestämmer sig för att jaga iväg dem. Jag tycker Väntarna bör läsas inte bara för nöje utan för utbildningen. Jag hade velat ge boken högre betyg men jag köper inte kärleksrelationerna. Speciellt inte under den korta tiden som boken berör. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *