Böcker,  Deckare/Thriller

Mästare, väktare, lögnare, vän (2015)

Författare: Christoffer Carlsson

”Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.
Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.
I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

mastare-vaktare-lognare-van

Recension: Leo, Leo, Leo…trots sterotypiska polisdrag är boken riktigt bra. Snabba, korta kapitel gör att tempot blir högre. För mig blev tillbakablickarna lite trögare att ta mig igenom men det skulle säkert blir för mycket om allt var lika intensivt. Jag älskar delarna på S:t Göran sjukhus, de ge hela historien mer mystik. Är folk galna? Nu har jag bara en kär bok kvar om Leo. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *