Böcker,  Deckare/Thriller

Tre små lögner (2019)

Författare: Laura Marshall

”När Sascha försvinner, befarar Ellen det värsta. När sedan djupt begravda hemligheter stiger upp till ytan, inser Ellen att hon nog faktiskt inte känner Sascha eller har någon aning om vad hon är kapabel till alls

2005: 17-åriga Ellen blir betagen av Saschas glamorösa utstrålning. De blir vänner och Ellen välkomnas in i Saschas bohemiska och musikaliska familj. Hon anar inte mörkret som döljer sig bakom den konstnärliga livsstilen. Under en nyårsfest tar allt en dramatisk vändning. Det slutar med en rättegång där Ellen blir nyckelvittne. Livet hemma hos Sascha blir aldrig mer detsamma.

2018: Ellen är 30 år och hennes liv är fortfarande nära sammanflätat med Saschas. De två bor tillsammans i London. Men så försvinner Sascha. Polisen tar det inte på allvar eftersom det inte är första gången det händer. Men Ellen befarar det värsta händelser i det förflutna ger henne all anledning att vara orolig. Både för Sascha och sig själv. Att upptäcka sanningen om vad som verkligen hände den där nyårsaftonen för 12 år sedan innebär livsfara och Ellen måste konfrontera både det förflutna och samtidigt ifrågasätta hur väl hon egentligen känner sin bästa vän.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

tre-sma-logner

Recension: Tre små lögner är vassare än Lauras debutroman Vänförfrågan. Det är intressant hur mycket som kan gömma sig under någons yta. Att människor till sist tror på sina egna lögner. Tre små lögner visar verkligen på hur långt människor kan gå för att få sin vilja igenom och ta ut hämnd, oavsett vem det sårar och vilka konsekvenser det får. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Bokförlaget NONA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *