Böcker,  Deckare/Thriller

Trasdockorna (2014)

Författare: Mats Ahlstedt

”Den nyligen pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck flyttar tillfälligt till Skogome på Hisingen i Göteborg för att vikariera på Skogomeanstalten under sommaren. Vid ett samtal ger en intern honom ett papper med två namn samt några initialer. Inget mer. Kort därefter avlider internen under oklara omständigheter. 

Vid samma tid inträffar ett bestialiskt mord på en ung flicka mitt i folkvimlet på Liseberg. Allt polisen har att gå på är att hon troligen var illegal invandrare från något land i Sydostasien. Under tiden upptäcker Johannes att det äldre paret som äger gården där han hyr in sig inte är vad de utger sig för att vara. Deras dotter Madeleine verkar ha råkat ut för ett hemskt öde. Och vad var det som fick barnbarnet, den sjuttonåriga Tanja, att så brådstörtat ge sig av hemifrån utan att lämna några spår efter sig? 

Medan polisen jagar en internationell liga som sysslar med människohandel engagerar sig Johannes i Tanjas öde – utan att förstå att han utsätter såväl sig själv som sin älskade hund Petrus för livsfara.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789175579306_200x_trasdockorna_pocket

Recension: Vilken hemska livsöden vi får ta del av. En familj som i grund och botten är sönder. Johannes lyckas verkligen hamna mitt i smeten vare sig han vill eller inte. Och snabbt är han inblandad i en invecklad historia, en värld som inte tar hänsyn till människor utan ser dom som objekt. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *