Barn,  Böcker,  Ungdom

Spiongänget 1 – Det hemliga uppdraget (2022)

Författare: James Ponti

”Sara Martinez är hacker. Nyligen bröt hon sig in i ett datorsystem i New York för att avslöja brott som hennes egna fosterföräldrar begått. Men det gick inte enligt planerna. I stället för att hyllas som en hjälte står Sara inför flera år i ungdomsfängelse. Då dyker plötsligt en brittisk spion med kodnamnet »Mamma« upp. Han lyckas inte bara få ut Sara ur fängelset, utan ger henne dessutom möjligheten att ingå i en hemlig MI6-enhet.
Enheten, med kodnamnet »Spiongänget«, består av fem barn från olika delar av världen. Innan Sara hunnit förstå vad som pågår är hon på väg till en internationell ungdomskonferens i Paris, gör intrång i en rivaliserande skolas dator, hänger och dinglar tio meter ut från en byggnad och försöker stoppa en skurk…
Vem har sagt att det ska vara lätt att rädda världen?”

9789180234535_200x_det-hemliga-uppdraget_kartonnage (1)

Recension: Det här är äventyr i toppklass. Det påminner mig om någon serie jag läste som barn men inte längre minns namnet på. Ser fram emot att fortsätta läsa om gänget i nästa bok och lära mig mer om deras bakgrunder. Även få reda på mer kring Mammas familj. Det är många hemligheter som jag vill få besvarade.

Något som dock aldrig riktigt går ihop är alla sjukt smarta barn som beter sig som vuxna, dom känns aldrig riktigt som att dom faktiskt är 12. Men det är egentligen inte så viktigt så länge som känns äkta i övrigt. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *