Barn,  Böcker

Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå 2 – Den försvunna guldfisken (2019)

Författare: Christina Olsení & Micke Hansen

”Eleverna på Vingelskolan arbetar med Tema Havet när skolans bibliotekarie, Inga Blad, plötsligt upptäcker att hennes älskade guldfisk, Shakespeare, har blivit alldeles randig. 

– Shakespeare är sjuk! ropar Inga förfärat. 

Men är guldfisken verkligen sjuk eller har någon bytt ut honom? Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå har fått ett nytt uppdrag, och tillsammans med skolbarnen Klara och Otto får Tore fullt upp med att lösa det kluriga fallet.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789178350377_200x_den-forsvunna-guldfisken

Recension: Jag nämnde en del saker jag gillar med den här serien i min recension om första boken. I den försvunna guldfisken har Tore och hans medhjälpare ett nytt fall att lösa. Tillsammans använder dom sig av uteslutningsmetoden när de letar ledtrådar och bockar av sina misstänkta. Jag gillar nog historien bättre i den försvunna guldfisken och för mig som är svag för djur så tycker jag slutet var fint.

Jag har nog aldrig riktigt tänkt på det innan men är det vanligt att karaktärer i serier med bilder alltid har samma kläder på sig trots att deras fall ser på olika dagar? Jag vet att många karaktärer aldrig byter kläder utan har 10 lika outfits i garderoben, men det känns konstigt att just barn skulle gå i samma kläder dag ut och dag in. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *