Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Sirenen (2019)

Författare: Kiera Cass

”Kahlen är en siren, dömd till att lura ner människor i vattnet med sin röst, som är dödlig för alla som hör den. Kahlen och hennes siren-systrar är övernaturligt vackra och de åldras inte. För att inte väcka uppmärksamhet reser de från plats till plats och Kahlen känner sig alltid ensam, trots systrarnas närvaro.
Men så möter hon Akinli. Han är snäll, rolig och snygg allt som Kahlen nånsin har drömt om. Hon kommunicerar med honom genom att skriva lappar och snart har de fallit för varandra. Men Kahlen vet vad hon är och hon vet vad hennes röst kan göra, och att vara tillsammans med Akinli skulle innebära livsfara för dem båda. Ska Kahlen göra det rätta och lämna Akinli bakom sig, eller ska hon följa sitt hjärta och kämpa för deras kärlek?”

sirenen

Recension: Vilket öde, att dö eller bli siren och tjäna havet i 100 år innan man får tillbaka sitt liv. Förutom det valet så får man inte prata med någon människa, tänk att behöva vara tyst när man kan prata. Det är mycket i boken som förundrar mig och jag har svårt att förstå Kahlens lojalitet mot havet. Någon som har skadat henne så pass mycket. Jag hann att tänka igenom många olika livfrågor medan jag läste Sirenen. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *