Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

The selection 5 – Drottningen (2019)

Författare: Kiera Cass

”Att Eadlyns liv i palatset skulle bli så annorlunda hade hon aldrig kunnat tro när hon tackade ja till Urvalet. Som om det inte vore nog med att hon måste övertyga folket om att hon inte är en kall, bortskämd prinsessa, så har hennes mamma blivit allvarligt hjärtsjuk. Hennes pappa kollapsar snart under pressen att leda riket medan hans stora kärlek svävar mellan liv och död.
Eadlyn tvingas därför ta allt mer ansvar, och tiden börjar bli knapp för att välja vem som är värdig att stå vid hennes sida när allt är över. Hon förväntar sig inte ett sagoslut i stil med hennes föräldrars tjugo år tidigare, men hon tvingas inse att det faktiskt finns känslor, äkta känslor, för flera av de deltagare som är kvar.
Det känns inte längre helt otroligt att hon ska finna kärleken, men hennes val visar sig bli så mycket viktigare än hon först anat. Hur ska hon veta vad som är det rätta valet inte bara för henne, utan för hela Illéas framtid?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

drottningen

Recension: De två böckerna om Eadlyn är lite ljumna jämfört med de första tre där det var mer spänning. Drottningen är  en charmig och ganska gullig kärlekshistoria. Den är ganska förutsägbart i själva urvalsprocessen. Jag var självklart osäker på om jag skulle få rätt men blev lättad i slutet då hon valde rätt person enligt mig. Helt klart tycker jag att The selection-serien är läsvärd, speciellt de tre första där jag inte kunde sluta läsa. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *