Biografi,  Böcker,  Personlig utveckling,  Psykologi

Så lärde jag mig älska mig kropp (2018)

Författare: Linda-Marie Nilsson

”När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.

Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Eller när hon listar ”50 saker som tjocka är trötta på att höra”.

Att hennes budskap behövs är det många som vittnar om. Bland hennes många fans hittar vi de unga tjejerna som inte vågar klä om på gympan men även äldre kvinnor som aldrig visar sig i baddräkt på stranden. Föräldrar söker också hennes råd kring hur de ska prata kroppsideal med sina barn.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789113084602_200x_sa-larde-jag-mig-att-alska-min-kropp

Recension: Det här är ingen tegelsten men jag hann att gå igenom ett stort känsloregister under läsningen. Jag har lyckats vara glad, irriterad och ledsen. Jag har under min uppväxt aldrig varit tjock men lyckades ändå känna igen mig i problem Linda-Marie beskriver och har upplevt. Och precis som hon skriver så behövde hon inte ändra på sin kropp utan på tankarna om den. Det är inte lätt att älska sig själv i ett samhälle som säger att så mycket är fel på oss. I grund och botten känner jag att det handlar inte om att hon anses var överviktig utan det handlar om mobbing. Allt och alla som på något sätt är annorlunda och inte passar in i en speciell ram får ofta utså en del skit från omgivningen. Det är hemskt men människor verkar alltid hitta någon att hacka på. Det här är en bra bok att läsa för att förstå att alla är olika och att det är okej, vara uppmärksam på andras känslor, tips och trix för att känna sig bekväm i sin kropp oavsett storlek(speciellt i bikini och i provrum). Linda-Marie står för ett härligt budskap och jag tycker att detta ska diskuteras med unga, då ätstörningar och självhat kryper ner i åldrarna.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *