Böcker,  Skönlitteratur

Rosengrädda nästa! (2013)

Författare: Emma Hamberg

”Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

rosengadda-nasta

Recension: Själva grundhistorien i boken är underbar, chansen att få hitta sin plats i livet där man kan få vara sig själv. Sen föll jag inte helt för karaktärerna. Tessan och jag klickar inte riktigt även om hennes resa är rolig. Min favorit är helt klart Jane, jag har svårt att motstå någon som räddar och tar hand om djur. Utan djur som Bella hade boken tappat sin charm för mig. Även om boken inte klickar helt för mig är det ändå en bok jag kan rekommendera då jag tror den kan passar andra som gillar att läsa feelgood böcker. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *