Äventyr & spänning,  Barn,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Olympens hjältar 2 – Den fängslade guden (2015)

Författare: Rick Riordan

”När hjälten Percy Jackson dyker upp i de romerska halvgudarnas läger med minnesförlust står det snart klart för alla att någonting är allvarligt fel. Det visar sig stämma: Gudarnas fiender giganterna rustar till krig, och de har tillfångatagit dödsguden. Nu styr de över liv och död, och slutet för både gudar och människor verkar vara nära.

Uppdraget att befria dödsguden går till Percy Jacksons nya vänner, de romerska halvgudarna Frank och Hazel. Tillsammans med Percy måste de ta sig till Alaskas ödemarker, stoppa titanerna och besegra en armé av odödliga monster. Och de har bara fyra dagar på sig. För att ha en chans måste de samarbeta. Men kan de lita på varandra?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789163882876_200x_den-fangslade-guden_haftad

Recension: Jag gillade Percy Jackson serien stark men får nog säga att Olympens hjältar har gått om efter två böcker(tre kvar). Karaktärerna har mognat och Percy är inte längre 12 utan 16 vilket medför en annan känsla. Annars är böckerna sig lika, mycket spänning och äventyr bland gudar och monster. Det är inte längre bara de grekiska gudar utan även de romerska gudarna har fått komma med i bilden. Ska bli spännande att se hur detta fortsätter. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar av Bonnier Carlsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *