Böcker,  Noveller,  Skönlitteratur

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre (2017)

Författare: Fredrik Backman

”Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård.

Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

Fredrik Backman tecknar här som bara han kan göra ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

och-varje-morgon-blir-vagen-hem-langre-och-langre

Recension: Fredrik Backmans sätt att skriva gör att var enda mening framkalla massor av känslor. Jag vet ingen annan författare vars ord sätter sig så djupt. En kort historia om att säga farväl till någon som står en nära. Jag hade velat att boken var längre, fått lära känna karaktärerna bättre. Men jag ser det som ett tecken på att Backman ännu en gång har fått mig att bli kär i en massa sammansatta ord. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Bokförlaget Forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *