Böcker,  Noveller,  Skönlitteratur

Novellhotellet (2018)

Författare: Helen Lindholm, Ewa Broberg, Ann Hempel Pertmann, Jan-Eric Boo, Elisabeth Öhman, Ulrika Amador & CT Karlsson

”Hotellmiljön är en egen värld, så speciell att Arthur Hailey skrev en roman som utspelar sig enbart på ett hotell under fem händelserika dygn. Det mest osannolika kan hända och händer också i denna antologi, där sju författare låter sin fantasi flöda i ett antal noveller som alla har det gemensamt att ett hotell finns med i berättelsen. Det är allt från bloddrypande och spännande till nostalgiska ”det var bättre förr”-historier. Från lätt övernaturliga händelser till mer fantasieggande ”sagor för vuxna”. Kort sagt, här finns säkerligen en berättelse som kan passa oavsett om du är en bokslukare eller en mer sporadisk bokmal som föredrar en kortare lättläst novell. Koppla nu av en stund från dagens stress, dröm dig bort på ett hotellrum och låt din egen fantasi komma över dig när du nu läser berättelserna i Novellhotellet.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

novellhotellet

Recension: Innan jag börjar skriva om innehållet vill jag bara påpeka att framsidan är så gudomligt snygg. Jag brukar ofta känna att noveller känns för ofullständiga. Det är svårt att skriva något kort men ändå ge läsaren en hel upplevelse. Hur som helst så imponerade Novellhotellet på mig. Alla novellerna höll mig nyfiken. Jag blev positivt överraskad av de flesta och de innehöll en hel upplevelse för mig som läsare med flera oväntade vändningar. Trots att alla utspelar sig på någon form av hotell så påminner ingen historia om den andra. Favoriter får jag nog säga att Hotellfrukost och Spegel, spegel är, då de innehåller lite övernaturligt. Men jag är också väldigt förtjust i Honungsfällan och Pensionat Herrmannsgården. Helt klart värd att investera i om du gillar hotellmiljöer, noveller och/eller vill ha varierade läsningen i samma bok. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Recensionsexemplar från Marwa förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *