Böcker,  Deckare/Thriller

Nattvakten (2018)

Författare: Anna Ihrén

Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.
Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på skolan. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?

nattvakten-jubileums-serien-bok-1

Recension: Grundhistorien i Nattvakten är bra men det blir krångligt ganska snabbt. Det är många människor inblandande och olika händelser som inte hänger ihop. Jag som inte läst något av Anna innan får en känsla av att alla känner varandra men har ingen aning om på vilket sätt. För att jag skulle ha fastna hade jag behövt färre personers perspektiv och en känsla av direkt spänning. Med det menar jag att jag upplevde det som om spännande ögonblicken återberättades istället för att man som läsare fick uppleva dom.

Recensionsexemplar från MiMa förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *