Böcker,  Deckare/Thriller,  Skönlitteratur

München (2018)

Författare: Robert Harris

”September 1938: Hitler är fast besluten att starta krig i Europa. Chamberlain vill desperat bevara freden. Europas framtid beslutas i en stad som kommer att bli berömd för det möte som äger rum där.
Samtidigt som Chamberlains plan flyger över Engelska kanalen och Führerns tåg åker söderut genom Tyskland, reser två unga män med sina egna hemligheter mot München. Hugh Legat är en av Chamberlains privata sekreterare, Paul Hartmann är en tysk diplomat och medlem av anti-Hitler-rörelsen. De nära vännerna har inte setts på sex år. Nu kommer deras vägar att korsas igen. Vem är du villig att förråda? Dina vänner, din familj, ditt land eller ditt samvete?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

munchen

Recension: Det här tycker jag är riktigt bra skrivet. Andra världskriget är ju ett välkänt ämne och dess historia oförglömlig och trots detta läste jag München med sån inlevelse och spänning. Dessutom fick jag en chans att fräscha upp mina historialektioner. En hel del detaljer glöms tyvärr bort med åren. Är du intresserad av andra världskriget eller helt enkelt intriger i allmänhet så är detta boken för dig. Harris har gjort boken levande och jag uppskattade München mer än Konklaven. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *