Barn,  Böcker

Luna och superkraften 1 – Upptäckten (2020)

Författare: Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson

”När trean börjar efter sommaren märker Luna att ingen i klassen längre vill vara med henne. Klasskamraterna behandlar henne som luft. Hemma har föräldrarna fullt upp med sina bestyr och Lunas små tvillingbröder bara skriker och bråkar. Luna känner sig som det ensammaste barnet i hela världen.

Så en kväll gör hon en märkvärdig upptäckt. När hon doppar handen i mångatan som bildats i sjön går det som en ilning genom kroppen. Plötsligt kan hon höra genom betongväggar och på långt avstånd. Den underliga superkraften förändrar allt på gott och ont!”

luna-och-superkraften

Recension: Jag hade höga förväntningar när jag plockade upp första boken om Luna. Jag trodde att jag skulle få skratta en del. Historien är inte dålig på något sätt, bara inte enligt vad jag hade föreställt mig. Jag hoppas att alla dom som känner sig utanför eller ensamma i skolan får sig en ny vän i Luna. Upptäckten känns som en introduktion och jag väntar med spänning på en uppföljare där vi får lära om mer om Luna och hennes superkraft. Sist men inte minst vill jag bara säga att jag älskar omslaget.

Recensionsexemplar från Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *